Tag Archives: portekiz oturma izni

Gayrimenkul Yatırımıyla Hangi Ülkelerde Oturma İzni Alınabilir?

Hayatını yurt dışında kurmak ve devam ettirmek isteyenler her dönem oturma izni nasıl alınır konusunu araştırmaktadır. Özellikle AB ülkelerinin imkanlarından yararlanmak isteyenler AB’ye üye olan ülkelerden herhangi birine kapağı atarak tüm Avrupa’yı fethetme hayalleri kurmaktadır. Bu durum bazıları için kolay olsa da, maddi imkanları sınırsız olanlar gayrimenkul yatırımı yaparak bir süre sonra süresiz oturma iznine sahip olabiliyor. Birçok ünlü ismin de bu yöntemle yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapması, kazandığı parayı farklı ülkelerde değerlendirmek isteyenler için büyük bir fırsat oldu

Portekiz’de Oturma İzni

200 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla ev almak ya da iş kurmak için Portekiz’i tercih ettiğinizde, 6 yıl sonrasında vatandaşlığa başvurabiliyorsunuz. Yatırımınıza göre oturma ve çalışma izni elde edebilirsiniz. Portekiz’in tercih edilme nedeni, çifte vatandaşlık imkanı sunmasıdır. Ancak bu durumda çifte vergilendirmeye tabi olacağınızı bilmeniz gerekecektir. Yatırımınızın limitine göre belirli bir istihdam şartı sağlanması durumunda oturma izni verilmektedir.

Portekiz’de oturma izni söz konusu olduğunda yılda sadece 7 gün kalmanız yeterlidir. Birçok ülkede 3 ila 6 ay arası değişen zorunlu oturum şartı bulunduğu için bu ülke çok daha cazip görünmektedir. Portugal Golden Visa programı olarak adlandırılan program, birçok Türk tarafından tercih edilmektedir. Bu durumda en az  500 bin Euro tutarındaki yatırımlarla Portekiz oturma izni alarak, ülkenin vatandaşı olmak için bir başvuru yapabilirsiniz.

Her yıl aile üyeleri ve çocuklar için 6 bin ve 12 bin Euroluk gelir kanıtının olması durumunda sürekli oturum izni için başvuru beyannamesi imzalanmaktadır. 5 yıl konutun satılmaması ve ikamet sağlanması durumunda vatandaşlık için başvuru yapılabilmektedir.

Montenegro’da Oturma İzni

Türk yatırımcıları davet eden Montenegro’da oturma izni almak için satın alacağınız gayrimenkul konusunda herhangi bir alt limit bulunmuyor. Bu yüzden Türkler için cezbedici olan bu ülkeye başvurmak mantıklı bir seçim oluyor. Hem gayrimenkul alım masrafları hem de vergilerin makul olması yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Ev alımı tamamlandıktan sonra, 40 gün içinde başvuru sahibinin oturma izni çıkmış oluyor. Aile üyelerinin başvurusu için de başvuru sahibinin başvurusunun onaylanmasını takip eden süre bekleniyor. İş kurarak başvuru yapanlar için de durum benzer şekilde işlemekle birlikte, kurduğunuz işin 5 yıl boyunca sürdürülebilirliği ve gereken vergileri ödemiş olma durumunuz değerlendiriliyor. Bu durumda önemle üzerinde durmanız gereken konulardan bir diğeri de hiçbir şekilde vergi borcunuzun kalmaması oluyor.

 

İngiltere’de Oturma İzni

İngiltere’de oturma izni almak isteyen varlıklı kişiler, mülk edinerek 5 yıl sonra süresiz oturma izni ve vatandaşlık başvurusu yapabilmektedir. Ayrıca bir diğer seçenek de  Ankara Anlaşması vizesini kullanmaktır. Oturma izni ve vatandaşlık konuları farklıdır ve vatandaşlık almak için zorunlu bir süreyi ülkede geçirmeniz gerekir.

 

İşinizi Kolaylaştıracak Diğer Konular

Gayrimenkul satın almak ve iş kurmak gerçekten de ciddi maliyetler gerektiren konular. Bu yüzden maddi durumu iyi olan ve varlıklı olan biri değilseniz, çalışma izni almanız ve bu şekilde ülkede oturma imkanı elde etmeniz önem kazanacaktır.

Eğer bir şirketiniz varsa, bu ülkelerden birinde şube açarak, süreci değerlendirebilirsiniz. Özellikle çalışma izni alanlar belirli üstünlüklere sahip olmaları halinde ev almak için kredi çekebilir, sürekli oturma alabilirsiniz. Onun dışında bazı özellikleri olanlar, öncelikli olarak değerlendirilecektir. Bunlar;

 

  • Yabancı dil bilgisi (çok iyi derecede İngilizce bilmek), gideceğiniz ülkenin yabancı dilini biliyor olmanız avantaj sağlayacaktır.
  • Üniversite mezunu olmak ve mühendis, doktor gibi mesleki konularda başarısını kanıtlamış olmak,
  • Bir İngiliz vatandaşıyla evlenmek,
  • İngiltere’de iş kurmak için Ankara Anlaşması vizesini tercih ederek daha az sermayeyle iş kurabilirsiniz.

 

Gayrimenkul yatırımıyla ilgili daha fazla bilgi için bize bu içeriği hazırlarken yardımcı olan yurtdışı yaşama danışmanlığı Yeni Bir Hayat web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Gayrimenkul Yatırımıyla Hangi Ülkelerde Oturma İzni Alınabilir? için yorumlar kapalı

Filed under My Blog